По 2 лева, вместо първоначално обявените 3, ще струват билетите за първата официална контрола на мъжкия национален отбор преди световното първенство, съобщи сайтът на волейболната ни федерация. На 9 август нашите приемат Белгия, а мачът ще бъде дебют за новия старши треньор Пламен Константинов.


Срещата е от 17,30 часа в "Арена Ботевград", а билетите ще се продават на касите в залата и онлайн на сайта ticketportal.bg. На 10 август двата тима ще направят съвместна тренировка, която ще бъде закрита за фенове и журналисти. 


Тази вечер волейболистите ни направиха открита тренировка за медиите. Пред камерите и микрофоните застанаха последователно капитанът Тодор Алексиев, Цветан Соколов и Владимир Николов.


„След треньорската смяна нещата са по-спокойни. Вървим във възходяща линия. Има повече усмивки в тима. Правим добра и стабилна основа за световното, но не искам да правя коментари и прогнози относно представянето ни. След добрите ни години, при една-две загуби цялото напрежение се стовари върху нас, което ни потисна", сподели Тодор Алексиев.


"Всички сме много по-мотивирани да се представим на световното първенство много по-добре, отколкото в Световната лига. Всички играчи се държат с новия треньор много по-свободно. За нас това е добре и се надяваме наистина да постигнем добри резултати", каза Цветан Соколов.


"Тренирам сериозно. Нивото, което искам, може да не го достигна никога повече. Но след двайсетина дни смятам да достигна до такава форма, че да не ме е срам от себе си", отговори с усмивка Владимир Николов, който се отказа от функцията си на спортен директор на тима и вече е сред 22-та картотекирани.


От утре в Правец пристига на подготовка клубният тим на Пламен Константинов - "Губерния" Нижни Новгород. Тимът от Висшата лига на Русия ще бъде базиран в Правец, но също ще води част от подготовката си в Арена Ботевград.