Брандън Хийт е на крачка от сензационен трансфер в едно от най-силните първенства в Европа. Гардът, който има договор със "сините" за още един сезон, но e твърде вероятно да си тръгне от София заради финансовите проблеми на родните шампиони.


След като бе спряган за отбори в първенствата на Ливан и Косово, сега стана ясно, че от услугите на Хийт се интересува шампионът на Италия - Емпорио Армани (Милано). Клубът от столицата на модата достигна върха в Серия А след 18-годишно прекъсване, а сега готви селекция за предстоящото си участие в Евролигата.


Медиите на Апенините отчитат, че Хийт може да акостира в Милано срещу изключително малка за възможностите на тима клауза за откупуване на договора - между 50 и 60 хиляди евро. Освен това италианците добавят, че американецът може да се сдобие с български паспорт следващия месец, като по този начин няма да заема място на чужденец извън квотата на ЕС.


30-годишният американец бе сред лидерите на Левски в историческия изминал сезон, помагайки на столичани да стигнат до златен требъл. Средните му показатели бяха 17.4 точки, 6.3 асистенции и 1.7 отнети топки.