От "Левски" не подадоха заявка за участие през новия сезон в мъжката и женската Национална баскетболна лига. Крайният срок за това изтече вчера, 15 август, като със заявката за участие всеки клуб трябваше да доплати удържаните глоби, съдийски такси и други от предварително внесения миналото лято депозит от 25 000 лева. Без заявка е и женският тим на "Берое".


Както е известно, в последните месеци синият клуб има финансови проблеми заради ситуацията около КТБ. Все още не е ясно каква ще е съдбата на отбора, но преди дни треньорът Константин Папазов увери, че Левски ще играе в първенството и ще се възползва от вече платеното участие в Адриатическата лига.


Чисто формално лигата няма права да спре отборите на сините мъже и жени за участие в първенството дори и след изпуснатия срок. Причината е, че всички нормативни документи за новия сезон ще бъдат приети на Управителния съвет утре, който ще се проведе преди евроквалификацията България - Израел в зала "Универсиада". Тогава ще се реши и какъв ще бъде форматът на лигата. Възможно е от Левски да поискат отсрочка за плащанията на дължимите суми, а за приемането на молбата ще трябва разбиране от страна на останалите клубове.