Извънредната сесия на Общинския съвет, която се проведе днес-20 август, започна без промени в предварително обявените 5 точки дневен ред.
От сесията отсъстваха: Валентина Николова, Мирослав Василев, Мила Манчева, Владимир Александров, Милчо Цацов и Володя Вълов. 
Основната причина да се свика сесията е наближаването на крайния срок, свързан с процедури по проект "Реконструкция и модернизация на Централен площад в гр.Етрополе.", който изтича на 28 август.
Предложението за решение, кметът да подпише по този проект Запис на заповед…в полза на ДФ „Земеделие” в размер на 195 293,10 лева, не получи подкрепата на всички съветници. При поименното гласуване от присъстващите 11 съветника, 7 гласуваха „за”, а 4-та от БСП с "въздържал се”.
Стигна се до остри пререкания между съветниците от двете страни на масата и след изказването  на кмета инж.Богомил Георгиев по възникналата спорна ситуация, който се опита да обясни ползите от реализирането на проекта, се стигна до прегласуване. Поиска го Николай Николов. Пенко Нинов промени мнението си и гласува "за", но това не доведе до необходимите 9 гласа от общо 17 съветника, както е по Правилника и предложението отново не беше прието.
Подобна беше ситуацията и по третата точка – предложение за отпускане на краткосрочен банков кредит – овърдрафт в размер на 700 000 лева по бюджета на Община Етрополе през 2014 година. До пререкания не се стигна, но и това предложение не беше прието. При поименното гласуване 7 гласуваха „за”, а от групата на БСП 2 бяха „против” и 2 „въздържал се”.
По останалите точки от дневния ред нямаше разногласия и предложенията за решения бяха приети единодушно.
При гласуването по т.5 съветниците решиха да се  отпускане финансова помощ на Стефка Петкова в размер на 1500 лв.