26-годишната Наталия Велева е болна от левкемия и се нуждае от лечение. Младото момиче е дъщеря на военния журналист Ценко Велев, който дълги години работи във вестник "Българска армия". В подкрепа на младото момиче се обявиха военнородолюбивите организации и обществения съвет по въпросите на отбраната. Откликват и много медии. Областният управител на Софийска област Емил Иванов също направи дарение, подпомагайки каузата за спасението на един млад живот, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.
Самата Наталия изпрати сигнал за помощ до всички свои приятели в социалната мрежа: "За съжаление на 30.06.2014 тази година ми откриха остра миелоидна левкемия (РАК на кръвта). Една от най- коварните болести на този век. За да живея трябва да ми се направи трансплантация на костен мозък в Германия, стойността на която е непосилна за мен и моите близки – 250 000 евро, затова Ви моля всеки, който има желание и възможност да помогне. Благодаря Ви от все сърце предварително.".
Дарителската сметка за набиране на средства е в Пощенска банка на името на Наталия Ценкова Велева: IBAN: BG72BPBI79421020541901 (в лева) BIG: BPBIBGSF