Мачът между Кубрат Пулев и Владимир Кличко е отложен заради контузия на украинския световен шампион, съобщава германският в. "Билд".


Информацията обаче все още няма официално потвърждение от говорител на украинската боксова легенда.


От отбора на Кубрат Пулев „Зауерланд" обаче потвърдиха новината, че срещата между българина и световния шампион се отлага.


„Кличко е контузен. Пулев ще трябва да изчака за своя шанс за Световните титли, най-вероятно към края на октомври", потвърдиха братята Зауерланд - Кале и Нисе в "Туитър".


Според изданието Кличко е получил мускулно разтягане по време на тренировките си, което налага отлагане на мача.


Очаква се двубоят да се играе след 2 месеца, най-вероятно около края на октомври.


Най-добрият български боксьор трябваше да застане срещу световния шампион при професионалистите на 6 септември, като двубоят за световната титла в тежка категория трябваше да се състои в Хамбург, Германия.


Кубрат Пулев е официален претендент на Международната боксова федерация (IBF) и с предстоящия двубой бившият европейски шампион при аматьорите поема към най-голямото предизвикателство в кариерата си до този момент.


33-годишният българин има 20 победи в 20 мача като професионалист, 11 от които с нокаут. Съперникът му, 38-годишният украинец Владимир Кличко, е губил само три пъти в 65 мача, като последно това се случва през 2004 г.