„Не трябва да се правят никакви компромиси с купувачите на гласове. Огнищата на местно ниво са известни, контингентът – също. Установете добро сътрудничество с правоохранителните органи, за да се пресече това явление в зародиш.” Това заръча на областните управители служебният премиер Георги Близнашки на среща с тях вчера, с което потвърди, че властта е наясно кои са търгашите по време на вота.
Той призовал губернаторите да проявят безпристрастност при организацията на изборите и да се срещнат с всички политически сили. За да няма никакви съмнения, той отново приканил областните управители, които смятат да се включат активно в предизборната кампания, да освободят постовете си. „При други обстоятелства може да е допустимо излизането в отпуск, но в сегашната ситуация обществото няма да приеме такъв подход, не трябва да даваме никакъв повод за нажежаване на политическите страсти допълнително”, предупредил Близнашки.


На срещата при премиера  вчера е участвала зам.областният управител на Софийска област Даниела Бакърджиева. Очаква се утре правителството да назначи новият губернатор след като Емил Иванов миналата седмица подаде оставката си.
"Ксероксите от предишните избори работят и не е необходима нова инвестиция" - твърдят представителите на областните администрации. От ЦИК  успокоили служебния премиер, че са поискали повече специалисти и компютри за навременно обработване на изборните книжа.