„Сама съм гора”  се казва песента, който Виолета – Вили Рай ще изпълни на фестивала „Пирин фолк”, който ще се провeде на 6 и 7 септември в Сандански. Музиката е написана от   Александър Ковачевич от Сърбия, а текстът е на Вили Рай. На сцената Вили ще излезе с танцьорите от фолклорния ансамбъл „Балканска младост”  от  читалището на Етрополе, с ръководител Калинка Пушкарова. 
Песента на Вили Рай е с номер 16 и за нея ще могат да гласуват с sms и зрителите, които гледат фестивала по телевизията. Фестивалът „Пирин фолк” ще се предава на живо по БНТ1 и БНТ World, а така също и по телевизии в Македония, Сърбия и Гърция.
Да припомним, че миналата година певицата от Етрополе взе четири награди на фестивала с песента си „Македонско оро”. През 2012 г тя спечели награда за интерпретация с „Ех, да ми е” , а през 2010 година за песента „Моят корен” взе 3-та награда на журито.
На 7 септември Вили Рай и танцьорите от „Балканска младост” ще изнесат рецитал в Летния театър на Сандански, в който ще представят най-новата си продукция.