По повод професионалния празник на пожарникарите – 14 септември, днес в Историческия музей в Ботевград бе открита фотоизложба, разказваща за трудното ежеднение на огнеборците. Фотосите са запечатали моменти от борбата им с огнената стихия  на много места в Софийска област. На част от снимките са пожарникари от Ботевград.
Първите, които разгледаха изложбата, бяха членовете на клуб „Млад огнеборец” от училището в Трудовец. От няколко години  клубът се ръководи от  пожарникаря Пламен Александров. „Децата имат интерес към нашата професия. В заниманията в клуба се опитваме да ги научим първо на ред и дисциплина, които са много важни в нашата професия, а след отва и на някои специфични умения при гасенето на пожари – заяви Пламен Александров. – но преди всичко използваме времето децата да спортуват, да се развиват физически, което също е много важно” – допълни той.
Фотоизложбата е част от инициативите, с които ботевградските пожарникари отбелязват професионалния си празник.  Традиционно се провежда ден на отворените врати, а на 12 септември в детска градина „Звънче” ще бъде направено демонстративно учение за евакуация на деца при възникване на пожар.