Кметът Георгиев светкавично реагира на вчерашната информация, публикувана в botevgrad.com и дала гласност на откровения гаф , сътворен от общинската администрация, обявила търг за продажба на общински имот без  влязло в сила решението на ОбС Ботевград. Както ви информирахме, решнието за продажба на имот от 6674 кв. м. в ж.к "Васил Левски" , взето на извънредна общинска сесия в края на август, бе оспорено от Областния управител пред Административен съд София област като незаконосъобразно, който от своя страна образува  дело по казуса и насрочи заседание за средата на ноември.


Днес общинарите по спешност подготвиха материали и свикаха извънредна сесия, на която, като първа точка в дневния ред, фигурира ОТМЯНА на оспореното решение №203 на ОбС Ботевград, а като точка втора - ново ПРИЕМАНЕ на ОТМЕНЕНОТО по предходната точка решение за продажба на общинския имот !!!


Мотивити за прегласуването на влязлото в съда решение изглеждат разбираеми. Или градоначалникът изобщо не е сигурен в законосъобразността и спазване на процедурите при приемането му и смята, че съдът ще го отмени, или, ако е сигурен в изрядността на действията на администрацията,  просто не иска да чака няколко месеца до окончателното прозинасяне на съда и евентуалното влизане в сила на въпросното решение.


Не става ясно обаче кое "спешно и неотложно" обстоятелство притиска токова силно Георгиев , че за прегласуване на гореспоменатото решение се налага свикването на извънредно заседание, насрочено за 19-ти септември, при положение, че само 5 дни след това - на 24-ти, е насрочена редовната септемврийска сесия на Общинския съвет.