Тази вечер баскетболистите на Балкан ще изиграят първата си предсезонна контрола. Тя ще бъде в румънския град Крайова  с местния едноименен  тим и е с начален час 19.30.


Снощи Балкан направи тренировка в четирихилядната зала Поливаленца. А днес играчите му станаха свидетели на забележителна спортна проява в центъра на шестия по големина румънски град..  Стотици млади спортисти от Крайова демонстрираха уменията си по над десет вида спорт, сред които баскетбол, волейбол, хандбал, футбол, бокс, борба, тенис на маса, лека атлетика и бойни изкуства.


Организацията за провеждането на този Спортфест 2014 бе невероятна. Още от рано сутринта бе спряно движението по централния булевард и започна монтирането на спортните съоръжения. Състезанията по баскетбол бяха точно пред сградата на Префектурата на област Долж, чийто главен град е Крайова. Именно в тази сграда е била подписана през 1940 година историческата Крайовска спогодба, съгласно която България си връща Южна Добруджа. Пред сградата на общината яха състезанията по популярния в града хандбал, а пред Университета в Крайова се състезаваха футболисти и атлети.


По време на феста на няколко пъти бяха направени съобщения за предстоящия мач между Крайова и Балкан. Освен тази вечер, двата тима ще се срещнат и утре от 17 ч.