Една трета от първокласниците, които тръгват на училище тази година в общината, са в основно училище „Никола Вапцаров”. Традиционно те преминаха под цветна арка, водени от първите си учителки  и под аплодисментите на родителите си и другите ученици.
„Учлище „Вапцаров” започва новата учебна година със спечелени два проекта за модернизация на учебната база – заяви директорката  Петя Кочкова.  Класните стаи са обзаведени с нови чинове, бели дъски и шкафове. Предстои да бъде доставена компютърна техника – лаптопи и проектори. От тази учебна година във всяка класна стая ще се провежда мултимедийно обучение” – допълни П. Кочкова. Тя пожела на всички ученици и учители здрава, успешна и ползотворна учебна година.
На тържественото откриване на учебната година в ОУ „Н. Вапцаров” присъства и кметът на община Ботевград Георги Георгиев. Той пожела много успехи  в овладяването на знанията и потвърди пред учениците и  родителите, че и през следващото лято общината ще финансира летен отдих за най-изявените ученици .