15 септември е! Празнува цяла България. Празнуваме и ние - колективът и учениците от ОУ „Христо Ботев“ с. Лопян.
Вълнуват се първокласниците, които тепърва ще влязат в училище. Развълнувани са и учениците, които за пореден път ще прекрачат училищния праг . Пораснали с едно лято, копнеещи да видят старите си приятели, да седнат на чиновете, опазили тайните им, да вдишат въздуха на класната стая. Всички очакват с нетърпение да чуят първия училищен звънец.
Радостта е още по-голяма, когато има с кого да я споделиш. А днес с нас бяха: Богомил Георгиев – кмет на град Етрополе, Лако Кръстев - кмет на село Лопян, Иванка Петрова – регионален мениджър ДЗИ, Пейо Пеев – дългогодишен директор на училището,родители и приятели.
Нашите гости от ДЗИ избраха този тържествен ден, за да наградят учениците ни за достойното им представяне в националния конкурс : „Моето ДЗИ“. В оспорвано съревнование с още 840 деца, ученичката ни -Теменужка Георгиева от ІІ клас завоюва едно от призовите места . Тя спечели индивидуална награда, 30 статива и боички за своя клас, а училището ни бе удостоено със специален плакет и учебни календари.
Днешният ден поставя ново начало за всички . Да посрещнем учебната година с много вяра и оптимизъм за ползотворни и успешни дни!
Да ни е честита, весела и спорна новата 2014/2015 учебна година!!!
Текст и снимки: Даниела Петрова