Тази вечер Балкан загуби като гост на БК Тимишоара с 1 точка разлика – 81-82, в третата си контрола от турнето в Румъния. Три секунди преди края зелените водеха с 81-80 и при атаката на домакините бе отсъдено твърде спорно нарушение в полза на Тимишоара. Американецът Келвин Люис вкара и двата фаула и треньорът Тодоров взе Таймаут. Павел Маринов  получи топката, но се подхлъзна и не можа да стреля и така победата спечелиха домакините.


Преди това Балкан спечели категорично първата част,  втората бе за домакините, но  на полувремето зелените все още имаха аванс,  макар и само от една точка. След третата част резултатът бе равен – 64-64.


В тази среща Балкан игра без Иван Лилов, който почувства известни болки във вчерашната втора контрола с Крайова.


Преди мача стана официалното представяне на новата селекция на БК Тимишоара за новия сезон. Начало на мача даде местният журналист с 40-годишен стаж Николае Секушан. А последна среща с тима на Тимишоара, както и в своята кариера, изиграха Дан Далтинишану и Петру Цмор. Първият става директор на школата към клуба, а вторият ще бъде треньор в нея. На полувремето те бяха наградени с почетни плакети от президента на БК Тимишоара.


Утре Балкан заминава за град Орадя, където в сряда ще изиграе последния си мач от румнското турне.


 


БК  Тимишоара – Балкан 82-81 (23-29, 26-22, 25-24, 18-17)


Балкан: Павич 12, П. Маринов 17, Милованович 24, Стаменкович 8, М. Маринов 8 (Тенчев 11, Ваклинов 4, Н. Маринов)


Тимишоара: Йованович 13, Пешич 16, Люоис 16, Манигат 18, Тица 7 (Миленкович 2, Попеску 8, Тот 6