Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград информира работодателите, че във връзка с повишаване качеството на предоставяните посреднически услуги и разширяване каналите за достъп до информация, на електронната страница на Агенция по заетостта е реализиран интерфейс за on-line подаване на заявка за свободни работни места от работодатели. Чрез този канал за достъп до предоставяните услуги Агенция по заетостта отговаря на желанието на клиентите за използване на съвременните средства за комуникиране.
Електронно структурираните заявки за свободно работно място съдържат минимум задължителни полета, които работодателите следва да попълват. Електронното попълване на заявките се осъществява в сайта на Агенцията по заетостта www.az.government.bg в меню: „Предлагащи работа”, подменю: „Подаване на заявка за свободно работно място”. Подадените заявки автоматично се изпращат към многопотребителския бек-офис на съответната Дирекция „Бюро по труда”, в чиито обхват попада работното място.
Трудовите посредници от бюрата по труда осъществяват контакт с работодателя за уточняване параметрите на заявката, допълнителни условия, начин на извършване на подбор, насочване и др.
Системата автоматично извежда съобщение до заявителите (работодателите), с което ги информира да очакват служител на конкретната Дирекция „Бюро по труда” да осъществи контакт с тях.