Сред мишените на данъчната Маргарита Славейкова бил и бившият областен на Варна Данчо Симеонов
Славейкова е родом от Етрополе, където също не се слави с добро име. „Столичанката в повече” от известно време насам вдигнала гарда и се целела в мъже от политическия ни елит, научи сензационно „ШОУ”.


Съобщение във Фейсбук профила на музейния работник от Сопот Мариана Сарафова привлече любопитството на „ШОУ”, защото в него открихме името на героиня на наша публикация от 2012 г. Става въпрос за дисциплинарно уволнената от НАП Маргарита Славейкова, която бе хваната в крачка, преди да изтегли по банков път крупна сума от сметката на фирма. При ревизията на данъчното подразделение, в което работела, се установили куп нейни нарушения, гарнирани с интриги. Шефът на Славейкова от стрес развил тежък диабет, а приятелят й по онова време – уважаваният синдикален лидер Розен Зарков, стигнал до скандален разрив със сина и снаха си заради нея. Няколко известни врачки разказват чутовни истории как Славейкова е ходила да им поръчва магии за любов и привличане с известни мъже по снимка. На някои от тях била снимана заедно с тях. Поръчвала и магии за раздяла и болест пък на други, които по някакъв начин се изпречвали на пътя на кроежите й. Славейкова е родом от Етрополе, където също не се слави с добро име. „Столичанката в повече” от известно време насам вдигнала гарда и се целела в мъже от политическия ни елит, научи сензационно „ШОУ”. А ето и подробностите.


Съобщението във Фейсбук профила на Мариана Сарафова от Сопот гласи: „Не зная анонимните поддръжници на Маргарита Славейкова дали са запознати с битието й? Защото аз съм абсолютно наясно! Последните сладки измами на същата са в сайта за запознанства Twoo, където се представя като 45-годишната Мая! /Maia, 45, живее в София, необвързана и т.н./. Примамва и лъже платежоспособни възрастни господа с обещания за сексуални удоволствия и "любов"! Обещава грижи, масажи и какво ли не! Естествено, има и доверчиви мъже, които се връзват!


В краен случай има магии, ако друго не помогне


на напористата госпожа – те са запазената й марка! Тъжна история е докъде може да падне една жена, за която само парите имат значение! Липса на морал и етика е най-мекото, което може да се напише за въпросната особа! Докога деянията й ще бъдат прикривани и омаловажавани? Къде е прокуратурата и няма ли закон за измами?! И не я жалете толкова, анонимни! Ако вие бяхте пострадали от действията й, щяхте да крещите! Дами и господа, приятели мои, най-любезно моля всеки от вас, който е приятел на дисциплинарно уволнената от НАП Маргарита Славейкова, бързичко да напусне моя профил и да ми спести усилието да го /я/ откривам! Не желая да имам нищо общо с нейния болен мозък, врачки или други подобни същества. За мой срам позволих на въпросната госпожа да се сдобие с информация за мен и близките ми! Горко се разкайвам за доверчивостта си, но нека Бог я съди! Бъдете внимателни и не се доверявайте на тази персона! Ще получите всякакви удари. При нея няма понятие за честна игра! Още веднъж – ВНИМАНИЕ - МАРГАРИТА СЛАВЕЙКОВА!!! ПО-СИЛНА ОТ ЛЪЖИТЕ!!!”.


Опитахме се да разберем от самата Мариана Сарафова какво се е случило между нея и Маргарита Славейкова, което толкова силно я е омерзило, за да напише това, но дамата ни отказа да каже повече от написаното, защото касаело нейни близки хора. Уверихме се, че Сарафова е образован, интелигентен и здравомислещ човек, но такива хора по правило най-лесно стават плячка на изкусните измамници. Доколкото схванахме, Славейкова е успяла първо да влезе под кожата й, а после - и в личните взаимоотношения на Мариана с нейни близки хора, като сериозно и непоправимо ги е увредила. Причината – домогване до влиятелен мъж, приятел на Сарафова.


Проверка показва, че под името Мая, Славейкова наистина се подвизава в сайта за запознанства Twoo, в което няма нищо осъдително, ако човек се регистрира с чисти намерения. Според засегнатите от нея обаче тя търсела контакти не с когото и да е, а


влиятелни и богати мъже


След като примамвала по-наивните от тях, разигравала близост, която при удобен момент запечатвала със снимки, и после използвала тези фотоси като компромат, или ги подавала на магьосничките. Проверката ни регистрира 2399 посетители в профила на „Мая” до този момент, които по думите на запознати с методите на Маргарита, били в потенциална опасност да пострадат от нея. За същото намеква в посланието си и Мариана Сарафова.


Хора от Етрополе пък ни светват, че Маргарита Славейкова имала сестра близначка в града, с която никак не се долюбвали и се плюели взаимно. Носят се и слухове, че бившата НАП-аджийка се опитала да присвои апартамента на братовчед, който обитавала известно време.


Самата Маргарита Славейкова избягва публичност. Профилът й във Фейсбук също е „заключен”. Нейни снимки се откриват само в профила на дъщеря й. Там майката дава напътствия на щерка си, като я учи на опит и мъдрост, макар момичето да изглежда само по себе си стабилно. Хубави отзиви се чуват и за сина на Славейкова, който продължава да работи в системата на НАП въпреки лошото досие на майка си. Да припомним за него: Именно от Славейкова пламва в проверки софийският офис на НАП „Възраждане”. Като инспектор тя е имала достъп до конфиденциална информация и всички необходими документи. Така си набелязвала фирми жертви. Прави опит да присвои пари на голяма фирма през банка. Към плана си пристъпва в отсъствието на шефа си Христо Статков, който бил в отпуск. След като работата се размирисва, съмнения падат и върху него. Човекът сериозно се разболява. Маргарита Славейкова е разкрита и


уволнена с начет за близо 200 000 лева


но доста меко – формулирано е като “неизпълнение на служебните задължения”, а всъщност става въпрос за злоупотреба по служба. Заповедта за уволнение й е връчена на 8 януари 2010 г. 


Според наша проверка Славейкова е правила опит да се пенсионира по болест с фалшиви документи и е успяла, но тя самата отрича това. Според непотвърдена информация, известно време е работила и за бизнесмена Христо Ковачки, откъдето също била уволнена.


След дисциплинарното уволнение Славейкова отваря частна счетоводна къща в София. Бившият й шеф Христо Статков се разболява много тежко – стига до конски дози инсулин и 3 кутии цигари на ден, но тя не изпитва нито вина, нито угризения. В недобро здраве е и близкият й по онова време синдикалист Розен Зарков, който влиза в сериозен семеен конфликт заради интриги на Славейкова, и това още повече влошило състоянието му, твърдят негови приятели.


НАП-аджийката с опасен чар обаче продължава напред, търсейки нови запознанства за спонсорство и влияние. Етрополчанката, която започва кариерата си като обикновен касиер, вече е навлязла дълбоко в механизмите на данъчната система и познава всичките й тънкости и слабости. По този начин тя успява да демонстрира професионален опит пред богати бизнесмени, опитващи се да заобиколят закона. Покрай професионалните контакти завързва и лични връзки. Смело се хвърля в авантюри с мъже, които се опитва бързичко да впримчи не само с чар, но „за всеки случай” и с... магия. Мъкне снимки, документи и вещи на набелязаните лица при „магьосничките” и ги поръчва – било за любов, било за болест – според случая. Стига се дотам, че дори шарлатанки почнали да й отказват, омерзени от безбожните й желания да причинява зло. В същото време снимки са документирали как любителката на магии отваря портата на църква за късмет и флиртува с поп от Годеч. Разправят, че с него оживено разговаряла на тема... икони и че май и тоя разговор бил предизвикан не от любознателност, а… с търговски намерения. Очевидно Славейкова редува вярата с окултизма, според както й е удобно, и мъкне бельо, снимки, документи и вещи на хората ту по църкви и манастири, ту при врачки.


За една от приближените й „шаманки” спрягат лелята на Азис


С нея Славейкова се запознала още на времето, когато работела в сектор „Данъчни ревизии” –Костинброд. Любопитна информация научаваме от варненка, която се засякла при столична гледачка със Славейкова, а после видяла на бюрото на магьосницата оставени от нея снимки. На една от тях варненката видяла познато лице - на бившия областен на морската столица Данчо Симеонов, когото варненец няма как да сбърка. Жената полюбопитствала да разбере от врачката какво прави тая снимка при нея и „касандрата” й отвърнала, че предишната й клиентка била... „гадже” на тоя от кадрото. Тя не казала нищо, но останала изумена от чутото, защото цяла Врана знаела житието-битието на Симеонов – че е женен, с две големи дъщери, а пък когато ГЕРБ го издигна за областен, стана публично известно, че е прехвърлил фирмите си „Зенит 94” и „Зенит-Симеонови” на жена си. „Данчо Симеонов може да има много грехове – на ченге, на далавераджия, но никога не сме чували да изневерява на жена си, или да е замесен в някакви курварски работи!”, каза ни варненката и добави: „Пък и тая, дето я видях при гледачката, не ми се вярва да му е хванала окото!...”. Не й се вярва, ама Славейкова е „хванала окото” на доста мъже, както личи от сайта за запознанства Twoo…


Репортер на „ШОУ” тръгна по следата на чутото и поразпита. Случайност ни помогна да научим, че Симеонов наистина се познавал със Славейкова и е бил предупреден да се пази от нея. След като Бойко Борисов първо го издига, а после оттегля доверието си от него, Данчо Симеонов бил развил нещо като параноя, че отвсякъде го дебнат врагове, разправят негови познати, и заради това възприел предупреждението за заплаха по-скоро в такъв, а не в интимен план. „А Маргарита сто процента е имала намерение да го върже за любовник, че да изкяри нещо от него”, категорични са запознати с комбинативната дама. И ни подшушват


нова стряскаща информация –


че в момента тя била „много близка с една много близка на Нидал Алгафари туркиня” и покрай нея се подвизавала в тяхната компания. Факт, че един от най-преките пътища към известните и властимащите, е чрез техните пиари. Във всички случаи – доста по-перспективен от регистрация в Twoo...



Автор: Еми МАРИЯНСКА –Агенция Блиц