С поредната си самостоятелна изложба посрещна приятели навръх рождения си ден ботевградският художник Димитър Евстатиев. Днес той навършва 48 години. 


В зала „Орханиец” на Исторически музей – Ботевград популярният местен творец показва 27 нови платна, за създаването на които е използвал различни техники в изобразителното изкуство - масло, акрил, пастели и други, както и комбинации от тях. Сред работите му са портрети на Левски и Ботев, на негови близки, на известни лица от нашия край, автопортрет и други.
 
Изложбата на Евстатиев е част от инициативата „Салон на изкуствата 2014 г." на музея. Тя ще бъде достъпна за жители и гости на Община Ботевград до 7 октомври, съобщиха от ръководството на Историческия музей.


Димитър Евстатиев твърди за себе си, че е привърженик на експресионизма и водеща роля в картините му има светлината. Чрез използването на пастелни тонове пресъздава състоянието на времето, духа и вътрешните преживявания. Голяма част от портретите са рисувани от натура.


Евстатиев е участвал в национални пленери и изложби. Изявява се като самоук художник, не е завършил художествено училище или художествена академия. Негови картини са притежание на частни колекции у нас и в чужбина. През последните три-четири години творецът се занимава и със стенопис.