Това е жената, която през юни разказа покъртителната си история пред "Ботевградски вести". Василка е майка на три деца. Когато преди шест месеца разбрала, че отново е бременна, със съпруга й решили, че не могат да отгледат четвърто дете и затова отишла да направи аборт в ботевградската болница. На 14 май платила на касата 150 лева, сложили й упойка, а когато се събудила в АГО-отделението, лекарите й казали, че всичко е наред. След два дни обаче започнало да й прилошава сутрин, да й се гади и тя разбрала, че въпреки направения аборт е... останала бременна.
Василка Борисова подала жалба до управителя на болницата и получила отговор, че сама си е виновна за ситуация, даже я заплашил със съд, ако говори против лекарите и уронва престижа им. Все пак й върнали парите.
Василка продължила да ходи по лекари, в това число и в София, но никой не искал да направи аборт, тъй като вече била в четвъртия месец и имало опасност и за нея. Уверявали я, че плодът не е засегнат.
На 16 септември обаче Василка получила силни болки. Потърсила д-р Шуманов, който й предписал медикаменти, но тъй като състоянието й се влошило, я изпратил в болницата в Етрополе. На 18 септември Василка родила мъртво момченце. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи причините за мъртвото раждане.
Василка се е свързала с адвокат и е подала жалба до Националната експертна лекарска комисия. Оттам получила отговор, че жалбата ще бъде разгледана и ще бъде извършена проверка по случая.. Все още резултати от проверката няма. Василка ще изчака заключението на комисия, но каквото и да е то, тя е решена да заведе съдебно дело за причиненото й страдание.