Днес Арбитражната комисия към Българската федерация по баскетбол разгледа молбата на Станимир Маринов да бъде картотекиран в "Левски". Казусът бе отнесен до тази комисия, след като преди дни картотека  бе отказана от БФБ и НБЛ с мотиви, че все още няма ясни доказателства, че е прекратил договора си с Балкан. Ще припомним, че този договор бе за 5 години и на играча му оставаше още една. Но през лятото той пожела чрез съдебен иск контрактът да бъде разтрогнат предсрочно, като бе представил и аргументи.


Днешното заседание на Арбитражната комисия бе закрито, на него не бяха допуснати представители на "Балкан" и "Левски". След продължително разглеждане на казуса юристът на БФБ Елеонора Рангелова съобщи на изчакващия решението мениджър на Балкан Любо Лилов, че Арбитражната комисия  не е уважила жалбата на Станимир Маринов да бъде картотекиран в "Левски". Ето лаконичното съобщение на сайта на федерацията: "На заседание, проведено днес, Арбитражната комисия към БФБ не уважи жалбата на Станимир Маринов срещу отказа на НБЛ да бъде картотекиран в отбора на БК Левски.“


От "синия" клуб могат да обжалват това решение по съдебен път. Какви мерки ще предприемат, ще стане ясно след излизането на пълния текст на становището на Арбитражната комисия.