Три клуба от НБЛ получиха предупреждение  от Дисциплинарно административния съвет към НБЛ. Според нормативните документи за този сезон ДАС е новосформиран орган, който отговаря за дисциплинарни и административни нарушения в Националната баскетболна лига. В състава му влизат Иван Евстатиев,Иван Сарафов, Петър Шекеров, а от страна на НБЛ в заседанията се включва спортният директор на лигата Сандра Велчева. На първото си заседание новосформираният орган реши да предупреди клубовете Спартак Плевен, Лукойл Академик, Ямбол и Берое.


По доклад на Дежурния представител г-н Румен  Калпакчиев, на срещата от НБЛ между отборите на БК Спартак Плевен – БК Балкан на 11.10.2014 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:


1. ”Секретарската маса не е повдигната на подиум” (Според предписания на Материално-техническаа комисия към БФБ)


2. ”Свободната ивица около игрището е синя, а цветът на наказателните полета – зелени” (Според предписания на Материално-техническаа комисия към БФБ)


3. ”Няма второ информационно табло” (Според предписания на Материално-техническата комисия към БФБ)


4.”Все още времеизмервачът на 24 секунди допуска дребни грешки”


 Крайният срок за отстраняване на пропуските е 31 октомври.


По доклад на ДП г-н Иван Бакърджиев, на срещата от НБЛ между отборите на БК Лукойл Академик – БК Ямбол на 11.10.2014 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:



  1. ”Часовникът за 24 секунди не отговаря на изискванията – не се стопира отделно от информационното табло; Трудно превключва от 24 секунди на 14 секунди; Няма бутон „бързи пръсти”(от Официални баскетболни правила)

  2. ”И в двата отбора имаше състезатели с гащета под коляното” – 5 състезатели от БК Лукойл Академик и 7 състезатели от БК  Ямбол (от Официални баскетболни правила)


Крайният срок за отстраняване на пропуските е 25 октомври за БК Лукойл Академик и 17 октомври за БК Ямбол


По доклад на ДП г-н Любомир  Амиорков, на срещата от НБЛ между отборите на БК Берое – БК Черно море Порт Варна  на 11.10.2014 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:


1. ”Съдийската стая не се заключва”


 2. ”Проблеми с интернет връзката в трета и четвърта част от срещата”


3. ”Липсва осигурен резервен уред за 24 секунди”(По предписание от Материално-техническата комисия към БФБ)


4. ”Неосигурена минерална вода за VIP ложата”(раздел III, чл.14 от Наредбата на НБЛ)


Краен срок за отстраняване на допуснатите пропуски и нарушения - 24.10.2014 г.