На 17,18 и 19.10.2014 в гр.Благоевград имаше изпит за черни колани. В него взеха участие състезатели, имащи право да покрият майсторска степен.
Първи дан заслужиха и покриха Николай Петков и Теодора Николова. Под строгия контрол на комисия и Гранд майсторКим Унг Чол, изпита премина в 3 дневно покриване на различни нормативи: физическа издръжливост, теория,терминология, техники на самоотбрана и различни видове спаринг, чупене на дъски и керемиди.
И двамата състезатели на Таек-кион издържаха изпита с отлични резултати. Черните колани им бяха връчени лично от Гранд мастер Ким Унг Чол, който поздрави всички участници.
Треньорът Витков наблюдава последния ден от изпита, тъй като други състезатели участваха на 3-ти вътрешен турнир по Кик бокс по покана на софийския клуб АБЦ Файт.
Клуб Таек-кион приема ново предизвикателство като картотекира няколко свои състезатели за участия в турнири по кик бокс.
Тази събота и неделя бяха  срещите-проверки преди  държавното първенство по Кик бокс, което ще се проведе на 01 и 02.11.2014 г. в зала „Левски Сиконко” гр.София. В него ще вземат участие Николай Петков, Виктор Миланов и Габриел Витков.
Въпреки различните правила, състезателите на Таек-кион се представиха отлично.
Габриел Витков спечели злато в категория 54 кг.  юноши младша възраст, като последната среща бе с неговия съотборник Александър Павлов, който остана със среброто в своята категория.
Виктор Миланов взе злато в категория 63 кг. юноши младша възраст
Моника Богданова, на която това бе първо сериозно изпитание, буквално прегази всички свои противнички в категория до 30 кг. при децата и заслужено взе златото.
Цветелин Кръстанов също се окичи със злато на спаринг при деца 35 кг.
Цветомир Йолов със сребро в кат.до 45 кг.
Маламир Терзийски взе бронз при деца до 35 кг.
Треньорът Борислав Витков е доволен от представянето на всички състезатели и сподели, че предстоят много силни турнири по таекуон-до, първият от които е традиционния международен в Благоевград. За него са заявили участие 8 държави, и  ще бъде голямо предизвикателство за всички състезатели.
Текст и снимки: от електронната поща