Агенцията по заетостта отчита изключително висок интерес от страна на работодателите към проект „Подкрепа за заетост”. Заявки за разкриване на над 21 500 работни места са приети в бюрата по труда в цялата страна в рамките на 3 седмици.
В Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград са постъпили заявления от 47 работодатели от Ботевград, Правец и Етрополе за разкриване на общо 177 работни места по проекта. В момента тече процедурата по подписване на договорите с одобрените работодатели. За Община Ботевград техният брой е 12. Съгласно квотата, определена от Агенцията по заетостта, те ще разкрият общо 50 работни места, които ще бъдат усвоени до края на този месец.  .
В цялата страна по проект „Подкрепа за заетост” ще бъдат финансирани 8 000 нови работни места. Към тях ще бъдат насочени регистрирани в бюрата по труда безработни, като с приоритет са продължително безработните лица, младежите до 29 години, хората над 55-годишна възраст и роми.
На назначените безработни лица се осигурява обучение от работодателя по ключова компетентност и наставничество от служител на фирмата с цел по-бързо усвояване на знания и умения, необходими за конкретното работно място.
Решението за отпускане на допълнителни средства по проект „Подкрепа за заетост” бе взето през септември 2014 г. от Комитета за наблюдение на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”.
Осигурените 30 милиона лева са насочени към работодатели от реалния сектор, които разкриват работни места в сферата на индустрията и на услугите.