Днес в мач от 3 кръг на НБЛ, игран в Правец, домакините от Лукойл Академик постигнаха трети пореден успех от началото на първенството. Те спечелиха срещу Рилски спортист със 105-91. За тима от Самоков балансът е една победа и една загуба, след като в първия кръг почиваше.


Особено зрелищно бе първото полувреме, в което двата тима си отбелязаха по 50 точки. Тези първи двайсет минути бяха изпъстрени с красиви изпълнения от двете страни, гарнирани и с някои чудати реферски отсъждания.


Едва след почивката домакините заиграха по-добре от своя съперник. В третата четвъртина те отбелязаха 30 точки срещу 21 на съперника. В последните десет минути също доминираха и победиха напълно заслужено.


Шестима от победителите са с двуцифрени точкови показатели: Чарлз Томас вкара 25, с по 15 са Крис Минков и Тери Смит, 12 има Тенчо Банев, с 11 е Сами Франсис, 10 добави Морис Къри.


За Рилски спортист най-резултатен с 28 точки бе Върнън Тейлър, Златин Георгиев вкара 16, с 13 е Данчо Бозов, с 12 - Гуджино.


Вчера в Бургас Черноморец бе разгромен от Черно море Порт Варна с 67-109, последната среща от кръга е във вторник, 28 октомври между Левски и Ямбол.