Фетиш моделът Кели Лий Дикей си е поиграла екстремно с тялото си, за да докара мечтаната от нея талия от 16 инча (40,64 - см ). Това е само с 1 инч по-малко от талията на Кейти Йънг, която за сега притежава Световния рекорд на Гинес по най-тънка талия.


Кели твърди, че носи стоманен корсет от 7 години, а първоначалната й цел била да заприлича на любимите си комиксови героини - Джесика Рабит и Сторм от Х-Men.


"Докато растях бях влюбена в стила и прекрасните костюми на героините, които бяха пристегнати в талията от корсети. Харесваше ми, че и външно проличаваха характерите им. Чудех се как човек може да постигне техните размери без да се счупи. Исках да внеса комиксите в ежедневието си", казва Кели в интервю за Barcroft TV.


Разбира се, пристягането води до определени рискове. Органите на Кели са се изместили, а дишането й е затруднено, защото дробовете й не работят на пълни обороти.


Тя не може да вдига тежки предмети и да изкачва стълби. Кели маха корсета, ако много я заболи и когато й се налага да прави нещо екстремно, като секс, например. Друг е въпросът какъв мъж би си легнал с нея.