По инициатива на Портала на българските общини - kmeta.bg се провежда конкурс „Кмет на годината”. В него участват 264 общини, като сред номинираните е и кметът на Етрополска община инж. Богомил Георгиев.  
Целта на конкурса е да се покаже как работят кметовете и  какъв е приносът им върху живота на гражданите. Докато текат номинациите за най- успешния кмет в България, на сайта, където се провежда конкурсът, ще бъде показвана работата на Общинската администрация.
Според регламента на Втория национален конкурс "Кмет на годината 2014", всеки градоначалник, който през годината спечели поне три приза от месечните издания на "Кмет на месеца" ще бъде удостоен със Специалната награда на екипа на медията-организатори - kmeta.bg.
Конкурсът има и два специални приза: „Кмет на гражданите” и специалната награда на екипа на kmeta.bg. За кмет на гражданите имат право да гласуват всички интернет потребители. Всеки има право да даде гласа си по един път на 24 часа. Своето право на глас в категорията „Кмет на гражданите” можете да упражните тук: http://konkurs.kmeta.bg/ .
Гласувайте в "Кмет на годината" на сайта kmeta.bg! Остават последни 12 часа!
Днес в полунощ приключва тазгодишната надпревара. Победителите стават ясни на 11 ноември на гала-церемонията в зала 6 на НДК.


Всеки конкурс има смисъл, а "Кмет на годината" предизвиква желание за изява и амбиции в градоначалниците. 
"Добре, че го има този конкурс, защото всички кметове се печем на един огън. А "Кмет на годината" е с добър замисъл и обективен начин да се изберат най-добрите управници, защото кметове гласуват за кметове.
Хората не знаят какво е работното време и им е трудно да разберат естеството на работа на кмета. Затова много рядко от жителите на една община може да се получи обективна оценка за работата на кмета.
Ние говорим за европроекти и ЕС, това обаче какво го интересува бай Иван. Той иска неговите проблеми да се решат.
"Кмет на годината" е позитивен конкурс и поставя едно добро начало", коментира кметът на Разлог Красимир Герчев.
Източник:  Портала на българските общини - kmeta.bg.