Дербито на четвъртия кръг на НБЛ между Балкан и Левски ще се играе днес от 19.00 ч. в Ботевград. Двата тима се срещат за първи път от 19 май тази година, когато бе петият полуфинален двубой от плейофите.


Сега, пет месеца по-късно, и двата отбора изглеждат по различен начин. Те са с намалени бюджети, а оттам и с променени състави в сравнение с миналия сезон.


Въпреки всичко това се очаква интересен двубой. В Балкан няма контузени или заболели играчи. В Левски големият отсъстващ е Брандън Хийт, който претърпя операция. Но и без него "сините" са с боеспособен и добър тим, което пролича само преди два дни, когато в среща от Адриатическата лига изпуснаха да спечелят срещу словенския Кръка.


Досега и Балкан, и Левски са с по 2 победи и 1 загуба. Балканци победиха като гости Спартак Плевен и Берое и загубиха в Ботевград от Лукойл Академик, а Левски спечели у дома срещу Черноморец и Ямбол и падна във Варна от Черно море.


Многобройните привърженици на Балкан очакват днес първия домакински успех от новиоя шампионат. Продажбата на билети ще започне от 14 ч. на касите на Арена Ботевград.


Съдийската тройка за днешната среща е Мирослав Томов, Ивайло Ресиловски и Красимир Стойнов.