Забавно състезание „Математическо ориентиране” се проведе днес в Природо-математическа гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров" - Ботевград. Надпреварата бе организирана от Обединение „Математика и информатика”. В нея участие взеха ученици от 5, 6 и 7 клас, разделени съответно в три отбора  – „Архимед”, „Питагор” и „Евклид”.


Класирането се извърши по следния регламент: за всяка вярно решена задача – 10 точки; отборът, който пръв предаде решенията си, получава още 20 точки; отборът, който предаде втори – 10 точки; отборът, който предаде трети – 0 точки.


На първо място в днешното забавно състезание се класира отбор „Архимед”, съставен от петокласници. Те бяха наградени с папки и химикалки с логото на училището. На второ място се подреди отбор „Евклид”, а на трето – „Питагор”. Математиците от двата тима получиха съответно чертожни инструменти и химикалки с логото на гимназията.


За всички участници в надпреварата имаше лакомства, осигурени от Обединение „Математика и информатика”. Отборите получиха и грамоти, които им бяха връчени от директора на учебното заведение Даниела Колева


Целта на днешната проява бе да се засили интереса на гимназистите към математиката и приложните науки.