Православната църква отбелязва днес Въведение Богородично. Християнският празник е посветен на християнската младеж и семейство. По този повод малчугани от ЦДГ „Слънце” изнесоха празнична музикално-поетична програма в църквата „Свето Възнесение Господне”. Децата изпълниха песни и рецитираха стихове за семейството, уютния дом, обичта и приятелството.
Архиерейският наместник отец Борис благослови малчуганите и им пожела да са здрави, да почитат родителите си и своите близки и да преуспяват в добрите дела.  Свещеникът изрази надежда, че ще се възроди традицията на Въведение Богородично - децата да идват в църквата и да взимат Свето Причастие.  


Според Светото писание на този ден 3-годишната Мария е заведена от родителите си Св. Йоаким и Св. Анна в Йерусалимския храм, за да служи на Бога. Така родителите й били изпълнили обещанието, което дали пред Бога, още преди тя да се роди.


Първосвещениците и служителите в храма ги посрещнали с пеене на свещени химни. Праведните родители се върнали с роднините си в Назарет. Мария останала да живее в храма, като приела върху себе си дълга да лекува в скръбта им всички самотни и изоставени хора.
Въвеждането на Мария в храма е паметно събитие за семейството на


Божията майка и затова се почита от православната църква и като ден на християнското семейство.


Този ден става символ на въвеждането на младия човек в храма, в лоното на църквата и вярата, и на християнското семейство, чийто първопример са Дева Мария и съпругът ѝ – праведният Йосиф.