Да покажеш знанията си пред публика се искат много неща, но преди всичко познаване на материята и кураж.
Тези качества демонстрираха днес учениците от шестите класове на СОУ "Хр.Ясенов", ОУ " Хр.Ботев" гр.Етрополе, ОУ " Георги Бенковски" с.М.Искър и ОУ " Хр.Ботев"с.Лопян във викторината, посветена на Освобождението на Етрополе от турско робство.
В Актовата зала на СОУ „Христо Ясенов” бяха дошли и много техни другарчета, които имаше какво да научат от изложението на участниците в състезанието.
Бяха още Росица Христова-заместник-кмет на общината, Росица Иванова -ст.инспектор "Просвета, култура и вероизповедания", Наталия Цветкова-директор на Историческия музей-гр.Етрополе, Цветелин Радулов-член на НД " Традиция", директори и учители от общинските училища.
След като изтеглиха жребия за поредността на участието си, отборите преминаха в три кръга: отговор на два въпроса, решаване на кръстословица и представяне на лично творчество.
Знанията на участниците оценяваше жури в състав: Росица Христова-председател и членове Таня Денова-уредник в Историческия музей и Камелия Стаменова-учител по история в ПГ "Тодор Пеев"гр.Етрополе.
Отборът на ОУ " Хр.Ботев"гр.Етрополе зае първото място. На второ, с равен брой точки, се класираха отборите на с.М.Искър и с.Лопян, а СОУ " Хр.Ясенов" останаха последни.
Цветелин Радулов демонстрира военна униформа на руски войник, като каза, че много руски и други войници са дали живота си и за свободата на Етрополе.
Ръководството на община Етрополе удостои всички участници с грамоти и подаръци.