Отборът на Рилски спортист   се наложи изключително драматично като гост  на Черно море Порт Варна със 108:105 (27:24, 23:29, 19:18, 20:18, 19:16) след петминутно продължение. В редовното време резултатът бе 89-89. Това бе първият мач от 7 кръг на НБЛ.


Симеон Илиев се представи на изключително високо ниво срещу бившите си съотборници и приключи с 24 точки, Джулиън Норфлийт и Върнън Тейлър вкараха съответно по 20 и 18 точки, Златин Георгиев, Йордан Бозов и Антъни Гуджино приключиха с по 11 точки, като последния овладя и 10 борби.


Асен Великов вкара 27 точки за варненци, Станислав Славейков добави 16 точки, а Александър Влахович и Лени Даниъл завършиха съответно с по 14 и 13 точки.


Росен Барчовски, треньор на Рилски спортист:


„Не се печели във Варна лесно. Никога не се е печелило лесно тук, камо ли след продължения. Не мога да не отбележа изключителната поредица на Джулиън. За съжаление той направи 5-и фаул и ни липсваше.Може би малко по-правилно изиграхме най-важните моменти. Проявихме характер и самочувствие. И все пак сме в ритъм, играхме 3 тежки мача в Балканска лига, а това помага много.Трябва да отбележа липсата на Чайлс, нашият висок човек.Той има проблем с пръста, ще се оправи, но ни е много важен играч. Когато той играе ние сме по-различен отбор. За мен е важно, че спечелихме и така”.


Денислав Коцев, треньор на Черно море порт Варна:


„Като погледнем коефициентите, нашите са много по-високи от отбора на Рилски и ни трябваше малко повече мисъл, за да спечелим мача. Индивидуалните грешки на нашите водещи играчи се оказаха решаващи в този мач”.


Снимка: chernomore.eu