Директорът на общинско предприятие „Балкан” – Петко Колев, е назначил от 1 ноември Данчо Тодоров за управител на новата зала  „Арена Ботевград”. 


Тодоров е завършил НСА, специалност „Треньор по баскетбол”, учил е и фирмено управление в УНСС. Преди да бъде назначен за управител на залата, Данчо Тодоров се е занимавал с частен бизнес.


До този момент персоналът на залата наброява 4 човека – управител, техническа поддръжка и две чистачки. 


Амбициите на назначеното ръководство е да популяризира възможностите на новата придобивка на Ботевград и да привлече колкото се може повече спортни и други събития с национален и международен характер. За тази цел са започнали разговори със спортните федерации и продуцентска къщи, чиито дейности може да се реализират в ботевградската зала. 


Предстои засилване на присъствието на „Арена Ботевград” в интернет – създаване на официален сайт и профили в социалните мрежи. 


Проблем пред персонала на „Арена Ботевград” се оказва почистването на залата след спортни мероприятия. Паднали и стъпкани пуканки и царевица затрудняват почистването. Поради тази причина от ръководството на залата обмислят да забранят внасянето и консумирането на храна по време на предстоящото домакинство на „Балкан” на 5 декември. Тогава „зелените” ще приемат тима на „Рилски спортист”. Разрешено ще бъде внасянето на бутилки с минерална вода, но без капачките. От ръководството се надяват да срещнат разбиране от страна на любителите на баскетбола, но в този момент възможностите за допълнително наемане на хора са ограничени.