Кметът на Правец Румен Гунински днес отчете публично работата си през настоящата година. В големия салон на читалище „Заря” той заяви, че  в началото на мандата си през 2011 година е поел общината с дефицит от 1.5 милиона лева. „В момента  община Правец е изчистила всички стари задължения и няма неразплатени сметки” – обяви той и увери, че община Правец е в стабилно финансово състояние.
Най-големият инфраструктурен проект на неговото управление е подмяна и реконструкция на водопроводната мрежа в Разлив. Проектът е на стойност 5 786 000 лева.  „Процедурите по закона за обществените поръчки са проведени, картата на трасето е обявена в кметството и съвсем скоро ще започнат изкопните работи” – обяви кметът на  Правец.
В отчета си Румен Гунински  заяви, че  община Правец е спечелила 30 проекта пред Държавен фонд „Земеделие” на обща стойност 25 милиона лева. 14 от тези проекти са в процес на изпълнение през 2014 година – отчете той.
През годината са ремонтирани детските градини, училищата в Правец, Разлив, Осиковска Лъкавица и Осиковица. Изградени са младежки клубове в селата, с 29 000 лева е ремонтирана сградата на Спешна помощ и т.н.
1 173 000 лв са вложени в асфалтиране на улици в града и селата.
Община Правец има готовност и след отваряне на оперативните програми за  периода 2014-2020 да кандидатства с няколко проекта  - заяви Румен Гунински.
Той благодари на държавни и местни институции за сътрудничеството, благодарение на което  общината осъществява политиката си.
Гост на публичния отчет на кмета на Правец бе народният представител от БСП Корнелия Нинова. Присъстващите на отчета получиха и подарък – концерт на ансамбъл „Тракия”.