Задвижена е процедурата за назначаване на нов началник на районното управление в Ботевград. Надявам се назначението да стане факт преди празниците. Това съобщи пред ОбС Димитър Машов – зам.-директор на ОДМВР – София. Той отговори на въпросите на съветниците, свързани с отчета на местното полицейско управление. Машов каза още, че 17% не е окомплектован съставът на РУ – Ботевград. „Необходимо е да се обяви конкурс и да започне процедура по избор и назначаване на служители”, допълни той.
Димитър Машов призова местната власт да окаже подкрепа на новия началник и предложи, след като той бъде назначен да бъде проведена среща, на която съветниците да  поставят своите въпроси. Машов предложи още на тази среща да бъдат поканени представители на съда и прокуратурата.
По думи на зам.-директора на ОДМВР в Ботевград работят само пет камери за видеонаблюдение, които са с изключителна лоша разделителна способност.
„Ако общината може да помогне, нека да осигури средства за по-добра техника за видеонаблюдение”, предложи Машов
Христо Якимов напомни, че ОбС всъщност е гласувал средства за изграждане на видеонаблюдение, но решението не е изпълнено до момента.