Председателят на ОбС Йорданка Лалчева подложи на гласуване оставането на телевизия СКАТ на заседанието на ОбС – Ботевград. Според нея медията не е заявила предварително, че ще присъства на днешната сесия, което е в нарушение на правилника на местния парламент. Йорданка Лалчева обаче не можа да формулира точно предложението си и поиска помощ от юриста на ОбС.
Съветници от опозицията предложиха камерата на националната медия да остане. В противен случай залата трябва да напусне и камерата на общинската телевизия. Лалчева отвърна, че местната медия има разрешение да снима заседанията, което е издадено още в началото на мандата.
В крайна сметка групата на ГЕРБ гласува срещу оставането на медията на заседанието. Заснемането с видеокамера бе преустановено, но журналистът Венцислав Тоцев – водещ на сутрешния блок на СКАТ, остана в залата като гражданин. Той обясни, че е тук, за да проследи обсъждането на докладната, която се отнася за нарушения на общината по проекта за развитие на туризма.
„Само в Правец и Ботевград се забранява на телевизия СКАТ да снима заседанията на общинските съвети”, каза Тоцев пред съветниците.