Христо Трифонов стана познато лице преди 5 години, когато заедно с жена си -  Корнелия, участваха в първия и единствен засега сезон за семейства - „Биг Брадър Family". Тогава двамата стигнаха до финала, но победата им се изплъзна за малко. Този път Христо реши да си опита късмета сам, като се включи в сезона на звездите - „БИГ Брадър Ол Старс". Той зае почетното 3-то място и стана „бронзовият" медалист.


 


Ето какво сподели Христо Трифонов пред Lifestyle.bg за играта, стратегията и семейството.


 


 


 


Христо  яд ли те е, че не спечели и за втори път се разминаваш с победата?


 


- Всеки е влязъл с някакви надежди, но не ме е яд. Вътре съм дал това, което съм могъл да дам. Мисля, че играх правилно, но не винаги може да успее човек. Все пак съм доволен. Пред мен са само Катето и Тодор. Знаем коя е Катето и Тошко. Те имат своето дълго минало и своите почитатели. Винаги може още, но този формат беше много кратък и това попречи. Ако имаше още една седмица, може би щях да успея.


 


Ти знаеше ли, че Тошко ще бъде победител?


 


- Не. Тодор е страшно забавен и е най-готин. Предполагах, че и Катето може да е победител, но Тодор все пак забавляваше зрителите. Хората го оценяват това нещо въпреки някои други неща, които му приписват.


 


 


 


Смяташ ли, че всичко е предрешено и победителят е ясен още преди самото влизане? Ти имаше такава теза след вашия сезон „Биг Брадър Family".


 


- Всичко допускам. Във всяка игра не изключвам нито един вариант. Продължавам да твърдя, че в нашия сезон имаше много по-стойностни семейства. Победителите в „Биг Брадър Family" - един месец след излизането се разделиха. Няма как да си 3 месеца в риалити формат и да лъжеш хората без помощта на продуцентите. Това нещо се вижда. Ако не си стойностно семейство, няма как да излъжеш, а те успяха, което ме навежда на мисълта, че са имали подкрепата на продуцентите. Времето го показа. Пет години след това те вече са разделени, а ние с Корнелия сме заедно.


 


 


 


А в този формат също ли беше така?


 


- Сега аз бях най-непопулярното лице вътре. За този кратък период на хора като мен им трябваше време. Няма как да вляза и още от първия ден да започна да се правя на клоун, за да привличам вниманието. Все пак вътре има авторитети - Петя, Катето, Тодор... Хора, на които им трябва време да те приемат.


Този път каква беше твоята стратегия?


 


- Първоначално започнах малко по-бавно понеже на мен ми трябваше време да ги опозная. Те се познаваха отвън помежду си, а аз не ги познавах. Затова ми трябваше това време. После видях, че всеки един от тях греши, преиграва и затова реших, че не е нужно да се намесвам и да форсирам нещата. Така реших, че изчаквайки всеки един от тях ще направи достатъчно грешки, за да отпаднат един по един. Така и се получи. Виждам, че е било правилно. Всички, които се опитваха да се приобщят към тази петица, които се познаваха отвън, това са - Катето, Тодор, Калина, Ники и Емо, си заминаваха един по един. Те са достатъчно умни и зрели хора и знаят как да си намират жертвите. Аз затова седях отстрани, защото приобщавайки се към тях още от началото нямаше да оцелея.


 


Много хора те обвиниха, че беше пасивен...


 


- Вярно е, че бях малко по-пасивен. Мисля, че в моментите, когато трябваше да се намеся и бяха решаващи, аз го правех. Съжалявам, че не са показани един-два момента, в които показах характер. Това беше, когато Емо избухна. Всички бяха готови на всичко само, за да се кротне, което за мен не беше нормално, но не са го излъчили това. Мисля, че щеше да ми бъде в голям плюс. Това беше още първата седмица и щеше да се види, че аз имам мнение по всички въпроси. Има и друго нещо, може би не е направено умишлено, но се показва, че съм изолиран в първите епизоди, което не значи, че аз съм се изолирал. Самите монтажисти и сценаристи, те са някакъв приятелски кръг на телевизионерите и се познават. Дори в много от случаите Калина и Катето са ги наричали „семена". Може би несъзнателно, но и това е повлияло те да бъдат повече в обектива на камерите. Аз много добре знаех, че когато камерите са насочени към мен, а това е по време на мисиите, аз трябва да бъда железен, защото това са моменти, в които знам, че със сигурност ще бъда показан. Това е двубоят с Емо, също когато Корнелия влезе в Къщата и когато бях с Пламена на бунището. Мисля, че ги изиграх тези неща по перфектен начин.


 


Специално за дуела с Емо, смяташ ли че си навлече неговия гняв и завист, като го победи?


 


- Не, няма такова нещо. Даже получих повече уважение. Той не е лошо момче. Умен е. Това ми помогна да ме приемат и да ме оценят като играч и човек.


 


Коя беше най-голямата ти грешка?


 


- Не мисля, че съм имал грешки този път. Времето не ми достигна. Три дни преди финала мъже и жени не си говореха помежду си. Това обаче нямаше вече кога да бъде излъчено понеже от петък се започна, а вече нямаше епизоди, в които да се излъчи. Единствено аз общувах и с двата лагера. Това беше и моята цел. Ники и Тошка, и Катето и Калина, тотално не си говореха 3 дни и се разминаваха из къщата. Жените си седяха постоянно в стаята. Идваха да хапнат само и се прибираха. Аз бях между двата лагера, което ми беше и крайната цел, но за съжаление това се случи много накрая. Това беше петък, събота и неделя, а в понеделник беше финалът и нямаше кога да се излъчи.


 


Защо се получи това разделение в Къщата?


 


- Обвинения. Мисля, че и наградата ги раздели малко. Катето обвиняваше Тодор, че, след като тя е получила най-голям вот  той се е обърнал срещу нея. Тодор пък го говореше същото за Катето. Ники и Калина, заради тяхната история, не си говореха. Аз точно този момент чаках и затова, ако имаше още една седмица щеше вече наистина да се случат нещата така, както исках.


 


Смяташ ли се за стратег?


 


- При мен винаги има стратегия. Но никога не е наготово, а се прави, когато видя хората и ги преценя какви са и според ситуациите, в които бъда поставян. Мисля, че имам много добра интуиция и досега не ме е излъгала. Доволен съм от този сезон. Мисля, че го изиграх перфектно! По-добре едва ли можеше да бъде. Всъщност можеше да бъде, ако имах подкрепата на продукцията - ако самата продукция ме беше показвала по-често, в моментите, когато трябваше. Тогава щеше да е още по-добре.


 


Смяташ ли, че Ники излъга за връзката си с Азис?


 


- Ясно е на всички, че Ники е 100% мъж. Той също е от типа играчи, които си има стратегия. Мисля, че той избра да флиртува, което, при положение, че има жена отвън, беше грешен ход.


 


Тошко наистина ли толкова често пиеше и каква беше реалната ситуация в Къщата?


 


 


 


- Имаше дни, когато не пиеше. Аз го убеждавах, че не е направил нещо кой знае какво. Каквото и да е направил е било забавно. Мисля, че Катето повече драматизираше, но това беше пък нейната игра. В тази Къща всеки е играл.


 


Двамата в какви отношения бяха?


 


-  На финала бяха тотално скарани. Те бяха приятели иначе и смятам, че ще си оправят отношенията. Смятам обаче, че остана една горчилка и в двамата.


 


Какво остана скрито от зрителите?


 


-  Останаха скрити моментите, когато взимам позиции. Това щеше да покаже, че не съм толкова пасивен. Това е скрито за мен. Другото, което не е показано е това, че Емо се отнасяше към всички жени по един и същи начин. Предпазили са просто авторитета на Катя и на Петя. Той се отнасяше и с тях по този груб начин. Показано е само неговото отношение към Пламена и Калина, понеже са по-млади момичета. Но то беше същото и към по-големите жени, които трябваше да го отрежат още тогава и да сложат границата. Те не го направиха, смееха се и това ги задържа в играта. Казвал съм и на Катя, и на Петя, че се учудвам от реакциите им, но те не обърнаха много внимание. Може би са знаели, че ще бъдат предпазени от продукцията.


 


Кой беше най-големият интригант?


 


-  Петя беше най-обърканият човек в Къщата. Тя един ден се кара с някой и след 5 минути отива - целува го и го прегръща, и му казва, че го обича. Но пък беше забавна.


 


На теб къде ти беше по-лесно - в този или в предишния сезон по двойки?


 


-  По-лесно ми беше в предния сезон, защото колкото и да ти е трудно имаш човек до себе си. Но за сметка на това беше и трудно, защото тогава в повечето ситуации, когато съм реагирал, е било не заради мен, а заради жена ми. Спомням си тогава, че нея я унижаваха с разни костюми (бел. ред. По време на различни мисии), а другите жени си ходеха като мацки в Къщата, което мен лично ме дразнеше и не го приемах за нормално. За този сезон бях убеден, че ще ми бъде адски по-спокойно без нея, защото няма за какво да се ядосвам. Така и беше. Бях спокоен.


 


Вие контактувате ли все още с някое от семействата?


 


- Да. Особено в началото много често се срещахме. Първите 2 години постоянно си гостувахме с Добри и Диана от Варна. Ето сега ще ходим до Етрополе при Павлин. Малко семейства обаче останаха и затова няма с кой да контактуваме като семейство.


Има ли проблем между теб и Корнелия? След излизането си от Къщата Бони издаде, че сте скарани.


 


- Бони не е разбрала моята шега вътре в Къщата. Всъщност всички се смяха, но тя не е разбрала. На финала, когато се видяхме, тя даже се извини на Корнелия, защото наистина не е разбрала. Аз й обяснявах, че сме били в семейния формат и че на елиминации сме отстранили двойката от оркестър „Кристали". Тя ги познава, понеже работи с тях. Обяснявам й, че сме елиминирали двойка във Family формата, а тя ми задава въпроса: „Имаш ли семейство?". След това аз започнах да се шегувам с нея. Казах й: "Живея там с една жена". Кой знае какви работи съм й наговорил... Всички се смяха, но само тя не го е разбрала. После го е казала пред Гала и от там е тръгнало всичко.


 


 


 


Откога сте заедно с Корнелия?


 


- От 14 години. Ние не сме се разделяли повече от една седмица. Сега това ни беше най-голямата разделя и най-тежкият период. Заедно работим, винаги сме заедно.


Изневерявали ли сте си?


 


-  Аз преди 5 години съм доказал на детектор на лъжата, че няма изневяра. От тогава нищо не се е променило. Докато бяхме във Family формата участвахме в предаването „Цената на истината". Тогава даже два пъти ме връщаха на детектора за по-сигурно.


 


С какво се занимавате двамата в момента?


 


-  Корнелия има бутик за дрехи. Освен това си работим и в ресторанта в Поморие. Но ние вече сме отдадени повече на детето си. Всичко, каквото бих направил ще бъде за нея.


 


Какви планове имате за дъщеря ви Деси?


 


- Тя е в 7 клас. Учи и се занимава със спортни танци. Преди време, когато беше детския турнир „ВИП Денс", тя участва там. Ако сега бях спечелил награда от шоуто, щях да я инвестирам за дъщеря ми. Но сега Тошко ще я инвестира в нещо друго (смее се).


Сега след 7-и клас ще кандидатства. Смятате ли с Корнелия да се разделите с нея и да я пуснете в София?


 


- Не засега. Партньорът, с когото танцува е от Варна, и евентуално в Бургас или във Варна ще учи. Искам да е наблизо, покрай мен, защото все още е малка. Животът има много изкушения и трябва да я контролирам поне още малко. След още 2-3 години може да я видите в "Денсинг Старс". Аз в момента съм отдаден само на нея. Даже личния си живот съм го занемарил изцяло заради дъщеря ми. Най-важното за мен е тя да се развива.


Смяташ ли да участваш в друго риалити?


- Аз съм готов винаги да участвам. Вярвам в себе си. Физически и психически съм добре. Мога да участвам където и да било.