Традиционно ОДМВР-София предприема допълнителни организационни и превантивни мерки за осигуряване на добър обществен ред по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници.
В тази връзка началниците на районни управления провеждат срещи с органите на местната власт за предприемане на съвместни действия за опазването на обществения ред и безопасността на движението. Планирани са проверки на питейните и увеселителни заведения съвместно с териториалните структури на РСПБЗН, РИОКОЗ, общинската администрация и др. Ежедневно в обектите ще бъдат извършвани проверки за наличие, съхранение и предлагане на акцизни стоки без български бандерол. Засилено полицейско присъствие ще има около обектите и в местата, където ще се провеждат увеселителни, религиозни и др. тържествени мероприятия, както и около големите търговските обекти. Наред с това ще се извършва постоянен контрол за  недопускане продажбата на пиротехнически изделия без издадени полицейски разрешения за търговия, в нестандартни опаковки или без упътване и сертификат за качество.
На срещи с ръководствата на охранителните фирми и звената за самоохрана отново е обърнато внимание за повишаване на бдителността и пропускателния режим и своевременния обмен на информация с полицията.
По линия на пътния контрол ще се проведат специализирани полицейски операции по метода „широкообхватен контрол“ с акцент употреба на алкохол, неправоспособност, редовност на документите, техническа изправност на МПС и др.


ОДМВР- София Ви пожелава светли празници, много късмет и благополучие през новата 2015 година!