Един час след празника в ДЯ „Патиланци” празничният ден продължи с чудно коледно тържество в ЦДГ ,,Еделвайс‘‘. Сцената в детската градина се оказа малка за толкова много талантливи деца, като в програмата се изявиха всички групи. Коледен дух и магическа атмосфера витаеха навсякъде. Вълнение, нетърпение, любопитство се четеше в погледа на всяко дете, докато на прага се появи Дядо Коледа.
Програмата беше приказна в истинския смисъл на думата,  тъй като в нея участваха герои от  най-различни приказки. Емисия "Новини" водеха Мечо и Лиса, които приканваха, на сцената в детската градина любими детски герои. Тържеството навестиха Хензел и Гретел, Грозното пате, Снежанка и седемте джуджета, както и много приказни феи.
Коледната програма не пропуснаха  Червената шапчица и Кумчо Вълчо, придружени от Трите прасенца и игривите Седем козлета. Невероятен танц представиха и красивите дванадесет принцеси, заедно със своите кавалери. Приятна изненада беше изпълнението на дечицата от най-малката група, които се изявиха със закачлив танц на нежни, красиви снежинки и техните приятелчета – малките зайчета. 
По някаква странна причина, в този празничен ден в ЦДГ ,,Еделвайс‘‘, се бе озовала и Баба Яга, с намерението да открадне подаръците на децата, но с помощта на горските животни това не стана и всички те получиха своите подаръци.
След тази, наистина пищна програма децата посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка с хубава Коледна песен, а малки сурвакари отправиха пожелания за здраве, плодородие и благополучие през  Новата година.
След топлото посрещане в ЦДГ ,,Еделвайс‘‘ Дядо Коледа и Снежанка посетиха всяка една група и раздадоха много подаръци.
Официални гости на двете тържества бяха госпожа Венета Гергова – заместник-кмет на община Етрополе и г-жа Росица Иванова – главен инспектор ,,ПКВ‘‘. Всички деца получиха сладки лакомства от Общинска администрация - Етрополе. С най-добри пожелания за настъпващите празници и предстоящата Нова година, към ръководствата на двете детски заведения, всички дечица и техните семейства, се обърна г-жа Гергова, която пожела здраве, благополучие и успех през Новата 2015 година, която да бъде благословена за всички нас.
Сърдечни пожелания към всички гости на тържеството, целия екип на детската градина и разбира се, децата и техните родители, отправи директорът на Детската градина – госпожа Татяна Маринова, която пожела през Новата година дните ни да бъдат съпътствани от здраве, щастие и безкраен късмет, а детската усмивка никога да не бъде помрачавана.
Община Етрополе