Стилиян Иванов е бивш служител в „Криминална полиция" към СДВР. Завършил е филология и известно време е работил в пресцентъра на МВР. От 2002 г. оглавява фондацията „За подпомагане жертви на престъпленията и борба с корупцията", която води ефективна битка с неработещи и корумпирани институции в различни сфери на обществения живот у нас. По сигнали на фондацията са образувани множество досъдебни производства и съдебни процедури. Именно тази фондация първа повдига въпроса и за неправомерното толериране от страна на Министерство на културата на двете агенции за авторско право „Профон" и „Музикаутор". Скандал, който нашумя покрай сметка в милиони на едното от сдруженията във фалиралата КТБ, за което „ШОУ" писа в миналия си брой.


То разкри и схема на измама с Филип Киркоров. "Ще направя една уговорка, преди да ви разкажа подробности около това, а именно, че харесвам Филип Киркоров като артист изпълнител. Отделно от това обаче Киркоров, като български гражданин, е длъжен да се съобразява със законите на България, като равен с всички останали български граждани.


Той е само с българско гражданство


Може да има и израелско, но не съм сигурен. Това няма значение в случая. Като български гражданин, трябва да спазва законите, да си плаща данъците. Не може заради това, че си звезда и си мегабогат, да се считаш за недосегаем. И чест прави на Окръжна прокуратура Варна, че преди месец образуваха досъдебно производство срещу Киркоров за извършено престъпление по чл. 255 ал.1 т.3 вр. чл. 26 ал.1 от НК. Казано на прост език - за евентуално извършено престъпление от общ характер против данъчната система на Република България.


Данни, че фирмата на Киркоров - „Филип Киркоров Инвестмънт" ЕООД, със седалище и адрес на управление Варна, България, и самият Киркоров като физическо лице са упражнили нарушения във връзка с придобиване и продажба на недвижими имоти по българското Черноморие. Става въпрос за четири недвижими имота в курорта „Св.Св. Константин и Елена", чиято цена е почти равна на данъчните оценки, и за които Киркоров е използвал заем от физическо лице и данъчен кредит във връзка с възстановяване на ДДС. В един документален филм той казва, че имал договорки за реклама, но не е декларирал облагаем доход от такава дейност. Впоследствие е продал 2 от тези 4 недвижими имота.


Идентична е схемата и с други негови недвижими имоти в Равда. Разликата в цената пак се оправдава с рекламна дейност и не е декларирана като облагаем доход.