Едно от най-любимите мъжки списания отвъд Океана Spotrs Illustrated, от което стартира кариерата на момичета като Наоми Кембъл, Ел Макферсън, Адриана Лима и Кейт Ъптън, се опитва да промени политиката си спрямо своите модели.


След като през лятото от списанието направиха абсолютен пробив, пускайки първата реклама на модел по бански с по-закръглени форми, сега редакторите са решили да бъдат още по-смели.


За пърив път от 50-годишната си история SI пуска фотосесия на момиче с "по-пухкави" форми. Ако изобщо могат така да се нарекат размерите на Робин Лойли - 25-годишна австралийка. Тя носи размер 12 (44 - за европейските стандарти), но в модните среди се води с... наднормено тегло. (??)


"Не знам дали се възприемам като модел с наднормено тегло. Възприемам се като модел, който има за цел да помогне на жените да приемат по-добре тялото си", казва Робин за себе си. Тя се е снимала още за Vogue и Elle, както и в рекламни кампании на Ralph Lauren and Mango.


От Sports Illustrated обаче не са толкова смели да я сложат на корица. На корицата все още съблазняват по-слаби момичета, като тази анорексичка Хана Дейвис.


Стартът на "по-закръглената" кампания в списанието започна от лятото с рекламната снимка на "дебеланата" Ашли Греъм. С нея от SI сложиха началото на "Ерата на закръглените момичета". Целта на кампанията е да помогнат на жените да се чувстват уверени и секси по бански.