Според ревизионен доклад на НАП, общинската фирма ВиК е била източвана, като в списъка е и фирма на общинския съветник Методи Тодоров. В неговата фирма "Ели - Методи Тодоров" са били назначени 16 души - бармани, сервитьори и готвачи, а фактурите към ВиК са за строително-монтажни работи.
През януари 2013 година Методи Тодоров е продал фирмата си на Сашо Александров, а на 15 август същата година Александров е препродал фирмата на "Мариана Груп 2008" ЕООД. Куриозите не свършват дотук: По време на проверката Методи Тодоров е декларирал, че не притежава документация на фирмата, тъй като се водела и съхранявала от счетоводната фирма ЕТ "Ина - Христина Иванова". Сашо Александров също не представил никакви документи пред ревизорите. Единственото, което дал, е декларация, че в къщата му е извършена кражба и са откраднати точно счетоводните документи!?
Според ревизорите източването е ставало и чрез фирми - фантоми.
Една от тях е "КТ "Транс" ЕООД от Велико Търново. Представителят на фирмата Диман Атанасов не е открит на посочения адрес.
Според фактурите фирма "Титан Комерс 77" ЕООД е доставила цимент на стойност близо 5000 лева. Такава фирма също не е открита, нито представителят й Христо Фурнаджиев.
Управителят на фирма "Никсметал 1" ЕООД Димитър Иванов Асенов е починал през 2011 година. Неговите наследници са подписали декларация, че фирмата не е продължила дейността си след смъртта на управителя. Интересното е, че ВиК са продължили да плащат по фактури на "Никеметал 1" и през 2013 година, когато фирмата вече не е имала регистрация и дейност.
ВиК са купували асфалт от фирма "Анзор" ЕООД. И за тази фирма от НАП имат съмнения, че е фантом, тъй като управителят й Момчил Несторов не е открит, а на посочения адрес няма офис.


Повече подробности за тежкото финансово състояние на ВиК Бебреш – в новия брой на „Ботевградски вести плюс”.