Властите в Банкок призоваха младите тайландци да се въздържат от секс в Деня на Свети Валентин.


От градската управа посъветваха влюбените, вместо да правят секс на 14 февруари, да посетят някой храм или "да се занимават с нещо друго", подходящо за възрастта им. "Ако двама души наистина се обичат, по-добре да отидат в храма, да пуснат на свобода някоя птица или дори да отидат на риба", заяви представителят на столичната управа Пирапонг Саичеуа, пише БГНЕС.


Освобождаването на птица от клетката й е традиционен будистки обичай. Счита се, че ако човек стори това, ще очисти своята карма.


Градските чиновници не са против честването Деня на Свети Валентин, макар това да е принципно католически празник. Апелът им към младите тайландци, е да пазят будистките традиции. "Някои девойки считат Деня на влюбените за идеален за раздяла с девствеността им. А Свети Валентин не умрял мъченически за това", отбелязват от кметството в Банкок.


Тайланд е на първо място сред останалите азиатски страни в антикласацията по брой забременели непълнолетни девойки. По броя на ХИВ-позитивните пък страната се нарежда веднага след най-засегнатите африкански страни.