Истинска забава, неописуеми емоции и много радост донесе спортният празник в ЦДГ „Звънче" на всички дечица от детската градина.
Спортният ден се проведе на 25 февруари. Той е заложен в Годишния план за работа в детската градина, по Проект за физическо възпитание и спорт, като целта е да се насочи вниманието, както към двигателната култура на децата, така и към емоционалното съпреживяване и отношение към спортните игри, обясни директорът на ЦДГ „Звънче" г-жа Цветелина Маринова.
По всичко личеше, че децата от сърце обичат спортните занимания и доста добре са успели да усвоят всичко, което са учили до момента в сферата на физическото възпитание. Спортното мероприятието беше организирано така, че да премине под формата на празник, в който децата показаха не само физически умения, но и талант със своите изпълнения на песнички, посветени на спорта, който за децата е не само полезен, но и забавен.
В състезателните игри се включиха не само децата, но и някои от учителите, което за малките участници беше много интересно. Всички игри и състезания, в които малчуганите показаха бързина, смелост и умения, бяха определени според тяхната възраст. Те премериха сили във веселите и увлекателни игри: „Весела пързалка", „Весели камиони", „Топко, подскочи и напред ме понеси", „Зайко-Градинар", „Бързо карай, ти!", „Топко, подскочи и в коша полети".
Оказа се, че спортният празник предизвиква искрени емоции не само у децата, но и у учителите. Отговорник за провеждането му е г-жа Стефка Маринова, а в реализацията участваха децата от Първа до Подготвителна група, заедно с техните госпожи.
В края на спортните състезания заместник-кметът г-жа Росица Христова поздрави всички дечица за отличното представяне и им пожела да са здрави и усмихнати. Директорът на детската градина подари на всяка група различни игри, а от Общината децата получиха лакомства.