Баскетболистите на Балкан започнаха с убедителен успех третия етап от размененото гостуване в НБЛ. Те победиха като гости Спартак Плевен с 89-61 (20-12, 25-12, 26-14, 18-23). 


При дебюта на новия старши треньор Влада Вукойчич баскетболистите в зелени екипи играха мотивирано през цялата среща, както в нападение, така и в защита. Те водеха в продължение на 39:42 мин., а най-голямата разлика в мача бе 35 точки. Петима от Балкан са с двуцифрен точков актив. Вукота Павич направи дабъл-дабъл с 19 точки и 11 борби, капитанът Павел Маринов вкара 18 точки, с по 11 са Иван Лилов и Педжа Стаменкович, с 10 точки и 8 борби е Николай Върбанов. Николай Маринов вкара 6 точки, колкото има и брат му Мартин, по 2 добавиха Маринчешки и Кръстев. Официален дебют направи в официален мач за Балкан направи и Милан Милованович. За 20 минути той вкара 4 точки и овладя 4 борби.


За Балкан не игра Ненад Шулович, въпреки че бе с отбора в Плевен. Неговият договор изтича и утре той заминава за родината си Сърбия.


За домакините от Спартак единствения с двуцифрен точков актив е Васил Бачев, който вкара 11 точки. С по 8 са Милен Захариев, Веселин Георгиев, Денислав Вутев и Станислав Ваклинов.