Като част от честванията по повод годишнината на СОУ „Христо Ясенов”, снощи театралният състав към училището постави с голям успех постановката "Зона Замфирова". Пиесата е по романа на Стеван Сремац, сценична адаптация Мария Иванова 12"б" клас и Венцислав Вълов.
Любопитното в случая, че същата постановка е екранизирана и тези, които са гледали филма, не може да не са направили паралел между двете произведения. Адаптацията за сцена на ученичката Мария Иванова 12"б" клас и на Венцислав Вълов е много сполучлива.
Освен това самото съдържание е много близко до младите хора, които са се потопили изцяло в образите, които са пресъздали. На моменти има много сполучливи превъплъщения.
Това не е първа театрална постановка на Венцислав Вълов и с времето  натрупаният с годините опит е в негова полза. Нямам информация дали ученици, които са минали през театралната трупа на гимназията, са поели пътя на артиста в живота? Защото, както снощи, така и през годините, на сцената са играли много талантливи в сценично отношение ученици. Най-малкото някои биха могли да се включат в театралната трупа на читалището.
Играта на младите хора впечатли не само публиката, която ги възнагради с искрените си ръкопляскания. Заслужено бяха възнаградени и с кошница с цветя от името на кмета на общината инж. Богомил Георгиев и  от председателя на ОбС Христо Андреев.
Постановката е на Венцислав Вълов, с помощници Людмила Пешева и Дамяна Петрова. Музиката е на Ненад Милосавлевич, а озвучаването на Тони Муканов от 12"б" клас.
Осветление: Евгени Овчаров и Виолета Налбатска.


ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА:


ПИСАТЕЛ Спас Станев от 11 "в" клас
Хаджи ЗАМФИР – чорбаджия Марин Николов от 7 "в" клас
ТАШАНА - негова жена Полина Ботева от 9 "г" клас
ЗОНА - тяхна дъщеря  Анна Илиева от 11 "в" клас
ТАСКА - нейна леля  Лили Иванова от 11 "в" клас
ВАСКА - нейна слугиня  Ивета Василева от 11 "в" клас
Чорбаджи Йордан – търговец Анатолий Койчев от 11 "а" клас
ПЕРСА - негова жена Цветина Петкова от 9 "в" клас
МАНУЛАЧ - техен син Спасиян Спасов от 11 "в" клас
МАНЕ – златар Николай Пушкаров от 8 "г" клас
ЙЕВДА - негова майка Невена Василева от 9 "в" клас
ДОКА - негова леля Мария Иванова от 12 "б" клас
ОФИЦЕР - приятел на МАНЕ Ценко Ценков от 9 "б" клас
ВЕСТНИКАР Стефан Дочев от 11 "в" клас
ЗЛАТАР Христо Василев от 11 "а" клас
МОМЧЕ в кръчмата Андрей Пенков от 7 "а" клас
Пан ФРАНТИШЕК – музикант Тодор Григоров от 8"г" клас
МУЗИКАНТИ Валентин Матеев от 8 "б" клас, Асен Кирчев от 8 "г" клас, Денис Лазаров от 8 "г" клас, Тончо Петров от 11 "а" клас
ЦИГАНКИ – танцьорки Сияна Йотова от 11 "в" клас, Александра Тодорова от 8 "б" клас, Силяна Цолова от 7 "в" клас
МОМИЧЕТА от Ниш Василена Василева от 5 "в" клас, Йоана Якимова от 5 "в" клас, Магдалина Николова от 5 "В" клас, Рафаела Василева от 7 "в" клас, Цветинка Кръстева от 9 "г" клас