Стартира гласуването за избор на играчи в баскетболния Престиж Мач на звездите 2015. Най-добрите българи и чужденци ще се събират в Ямбол на 29 март. Именно с Престиж Мача на звездите ще стартират честванията на 70-годишнината на организираниятбаскетбол в Ямбол.


И тази година феновете ще определят играчите в Престиж Мача на звездите. Гласуването стартира в 7:00 тази сутрин на сайта на събитието – www.all-star.bg, и ще продължи до 7:00 на 11 март. За всяка една позиция могат да се избират по двама българи и двама чужденци. Традиционно по 10 състезатели, избрани онлайн добиват право на участие в Престиж Мачът на звездите. По същия начин ще бъдат определени и треньорите, които ще водят двата отбора, като любителите могат да избират само по един треньор за отборите с българи и чужденци.


За да няма некоректност при вота, организаторите на Мача на звездите са ограничили гласуването. На ден от един IP-адрес може да бъде гласувано само веднъж. Прави се проверка и по електронна поща.


За пръв път след 12 години партньорство с "ХДИ Застраховане", през тази година събитието има ново име - Престиж Мач на звездите. Новият генерален спонсор - компанията за сладки изделия "Престиж 96" АД, пък е подготвила десетки изненади за баскетболните фенове.


За да бъде емоцията от качествения баскетбол пълна, "Овергаз" и организаторите ще съберат звездния отбор на Ямболгаз от началото на ХХ век. Шампионският тим от 2002 година ще стъпи отново в легендарната зала "Диана" като част от шоуто край река Тунджа.


На 5 март 2015 от 11 часа в пресклуба на зала „Универсиада“ ще се проведе пресконференция по повод Престиж Мача на звездите 2015, на която организаторите ще дадат повече подробности за най-голямото баскетболно шоу на 2015 г. и ще бъде представен новият генерален спонсор на събитието.


Участници в нея ще бъдат Петър Георгиев - Главен мениджър на Националната баскетболна лига Дарина Стоянова - Изпълнителен директо на "Престиж 96", Иван Чолаков - депутат, вицепрезидент на БК Ямбол, Петър Аврамов - почетен президент на Престиж Мача на звездите и Стефан Августинов - организационен директор на Престиж Мача на звездите.