Във връзка с предстоящата промяна на цените на електроенергия, която ДКЕВР трябва да одобри, регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Любош Павлас коментира, че в дружеството остава 0% от предвиденото увеличение.

„Нашето предложение за увеличение на цените беше базирано върху планираните инвестиции, очаквания обем за електроразпределение, както и инфлацията. Ние сме готови да инвестираме 90 млн. лева всяка година за следващите 5 години или общо около 350 - 400 млн. лева, но с предложението на ДКЕВР нашата стратегия трябва да се промени. Има много инвестиции, които законът ни задължава да направим, а регулаторът намалява средствата ни за това. Ситуацията е нова за нас и след окончателното решение на регулатора трябва да преразгледаме плановете си, да променим стратегията си и може би да променим приоритетите си,” допълни Любош Павлас


По повод публикациите в пресата, че са постъпили много жалби за завишени сметки на електроенергия в Западна България, Любош Павлас коментира, че през месец май са постъпили около 30 жалби в дружеството. Само половината от тях са били основателни.

„Ние правим по 500 000 замервания на електромери на месец. Сами преценете много ли са 30 жалби или не! Разбира се, възможни са грешки, но такива е имало и ще има, за което се извиняваме. Най-лесно е ако някой има проблем да се обади директно на горещата ни телефонна линия или за отиде в център за обслужване на клиенти, а не да се обръща към медиите. Така вие пишете, че има много жалби, а в крайна сметка те са едва 30 от всички замервания, които правим”, каза още Любош Павлас.