30-годишният рентген в ботевградската болница вече е в историята. Той е заменен с нова техника, марка „Сименс”. 105 000 лева струва ремонтът на помещенията и  купуването на рентгена. Част от средствата – 60 000 лева са осигурени от общинския бюджет. Новият рентгент е дигатилизиран, пациентът получава снимките на хартиен носител и на компактдиск. „Освен че изследванията стават много по-точни, с новия рентгент ще бъдат и по-евтини” – изтъкна управителт на болницата д-р Филев. Една рентгенова плака е струвала между 1.20 и 1.30 лв, а сега една снимка на хартиен носител е 7 ст, на диск – 30 стотинки.
„Генераторът в машината е последно поколение и облъчването е много по-малко, което е важно както за пациентите, така и за работещите в отделението” – посочи инж. Данов, който е монтирал техниката.
„Ботевградската болница  вече е изявила желание да бъде включена в Телемедицински център, което означава, че снимките, направени в Ботевград в реално време могат да бъдат консултирани от специалисти в други болници, в т.ч. и в чужбина-  заяви д-р Филев.
Кметът на общината Георги Георгиев  благодари на управителя на болницата за активната му дейност и усилията му за подобряване на работата на болницата. Той заяви, че в момента в общината разработват проект за цялостното обновяване на болницата. Прогнозната стойност е 4-5 милиона лева и общината  ще кандидатства за финансиране пред чуждестранен фонд.