Провокиран от скандалното поведението на бизнесмена Марин Захариев – Цеки на сесията миналия четвъртък, управителят на фирма „Травъл Медиа Груп” Владимир Танев изпрати писмо до Йорданка Лалчева, в което иска разрешение за пърформанс в Общинския съвет.


Да припомним, че на сесията през декември 2014 година съветниците от ГЕРБ гласуваха „против” предложениео да бъде дадена думата на Танев. Тогава той поиска да представи фактите, които показват злоупотребите на общината с европейски средства по проекта за развитие на туризма.


„Травъл Медиа Груп” е произвела и доставила костюмите и декорите за историческата възстановка „Последните дни на цар Иван Шишман”, която се състоя два пъти – в подножието на средновековната крепост в село Боженица и на площад „Саранск” в центъра на Ботевград. Въпреки че изпълнява задължения си, фирмата на Танев не си получава парите по договора с общината. Лично кметът Георги Георгиев заявява намаление на средствата с 60 000, като се аргументира, че трябва отнякъде да бъдат компенсирани глобите, наложени заради музея. Това става на среща с всички изпълнителни по проекта, която се провежда на 12 август миналата година в кабинета на Георгиев. Общината не само че не изплаща средствата на фирмата, но завежда дело срещу „Травъл Медия Груп” за изцяло неизпълнение на договора. Преди това фирмата на Владимир Танев внася иск в съда срещу общината. Собственикът на „Травъл Медиа Груп” сигнализира български и европейски институции за злоупотребите по проекта за туризма.


Ето и пълния текст на писмото на Владимир Танев до Йорданка Лалчева: 


На вниманието на г-жа Йорданка Лалчева,
Председател на Общински съвет – Ботевград


УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ЛАЛЧЕВА,


Отправям към Вас уведомление, с което Ви известявам че на предстоящата сесия на Общински съвет Ботевград ще пристигна с около 40 служители на моята фирма и без покана и позволение от Ваша страна ще узурпирам микрофона в залата. След като произнеса словото си, приятелски ще отида и ще прегърна кмета на Община Ботевград. Ще си поприказвам с него на ухо, без да го душа. После ще приседна тихо, ще го погледна в очите и ще си отида.
Бях известен от медиите и от очевидци за любопитната случка от последната сесия на Общински съвет Ботевград за това – как се взима думата и на кого позволяват да изразява мнение и становище. Намирам случилото се за принос към развитие на местната демокрация и нейната проекция на ботевградска почва. Любопитната сцена ме научи как да търся правата си и да пледирам за тях. Ето защо Ви призовавам да включите моето щение в дневния ред на предстоящата сесия, като така формално бъде спазен и правилникът за работа на Общинския съвет.
Искам да Ви уверя, че ще се съобразя изцяло с наложената практика и ще спазя стриктно възприетия дрескод. Ще се появя пред микрофона с дълга плитка и небрежно небръснат. Служителите на фирмата ми ще бъдат в работно облекло, леко подпийнали и с нужната суровост в погледа им.
Надявам се на Ваше съдействие квесторите в залата да реагират с типичната и вече позната любезност и неутралност.
Изразявам готовност да уточним допълнителни детайли на предстоящия пърформанс в лична среща.


София, 29.03.15.
С уважение:
Владимир Танев, Управител