„Остро осъждаме саморазправа с общинския съветник Христо Якимов по време на заседание на ОбС Ботевград  и скандалното решение за забрана на електронните медии да записват и заснемат заседанията на местния парламент”, това е заявил председателят на ПП „Обединена социалдемокрация Йордан Гергов по време на конгреса на партията, който се е проведе на 28 март в Националния дворец на културата.  


На форума са присъствали 218 от 261 редовно избрани делегати от 17 области на страната. Това съобщи Виктор Даковски – председател на ОСД  Ботевград.     


На конгреса беше обсъдена настоящата политическа обстановка в страната,позицията на ПП”ОСД” за предстоящите местни избори. Направени бяха послания за обединяване на социалдемокрацията в България, както и обединяване на партиите в коалиция „БСП-лява България” за единно участие и спечелване на предстоящите избори за местна власт.


Избрано беше  ръководство на ПП”Обединена социалдемокрация”:  председател - Йордан Гергов, зам.-председатели - доц. Апостол Апостолов, Венцислав Димитров и Иван Банков, главен секретар - Димитър Карамишев. В Изпълнителният съвет на партията влизат 11 човека, сред които е нашият съгражданин Виктор Даковски. 


Гости на конгреса бяха Михаил Миков –председател на БСП,  Атанас Мерджанов -зам.-председател на БСП, Александър Радославов - председател на ПП ”Движение за социален хуманизъм”,  Елена Нонева - председател на ”Политическо движение Социалдемократи”, Еленко Божков - зам.-председател на ПП ”Български социалдемократи”.


В поздравителния адрес Миков отбеляза значението, тежестта и приноса на ПП ”Обединена социалдемокрация” в коалиция „БСП лява България” както на отминалите избори, така и в настоящия динамичен политически живот. В изказванията на представителите на другите социалдемократически партии се отправиха пожелания за скорошно обединение на всички политически сили в лявото пространство.