Посланикът на държавата Израел у нас Н. Пр. Шаул Камиса Раз днес бе на посещение в Етрополе. Той се срещна  с кмета на общината Богомил Георгиев и представители на бизнеса. На срещата присъства бившият депутат Емил Димитров, който е почетен гражданин на Етрополе, Драгомир Драганов, директор на „Елаците”, представители на бизнеса, земеделски производители и др.
Посланикът на Израел заяви, че е впечатлен от направеното в Етрополе през последните няколко години. „Свалям шапка пред Вас и хората от екипа Ви” – заяви Шаул Камиса Раз, обръщайки се към кмета Богомил Георгиев. Според посланика на Израел селското ни стопанство има огромен потенциал, но се нуждае от промени, които да доведат до по-добър резултат. Той покани земеделските производители на биологична продукция от община Етрополе да присъстват на селскостопанското изложение, което ще се проведе през април т.г. в Израел. „Аз мисля, че това ще бъде прекрасна възможност да видят модерни технологии за отглеждане на животни” – заяви той. Предстои  да бъде подписан договор за износ на български живи животни за Израел, съобщи посланикът.
Шаул Камиса Раз се ангажира да свърже Етрополе с представители на израелски туристически агенции. Според него възможностите за развитие на селски туризъм у нас  са огромни. „Ще препоръчам на израелските туристи, които идват в София, да стигат и до Етрополе” – допълни той.
„Бих препоръчал всички български деца да учат за Холокоста” – заяви посланикът. Той покани учители от Етрополе да участват в  двуседмичен семинар в Йерусалим, който ще бъде през лятото, за да се запознаят с фактите, свързани с геноцида над близо 6 милиона евреи по време на Втората световна война. Престоят на българските учители в Израел се поема от домакините, те трябва само да заплатят пътуването си, уточни  посланикът.